Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL)

Als Beveiligingsadviseur luchtvracht adviseer jij het management team van jouw organisatie over de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de compliance aspecten in wet- en regelgeving. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van dagelijks toezicht op de beveiligingscontroles, het coachen en motiveren van medewerkers en het uitvoeren van interne kwaliteitscontroles. Kortom, een uitdagende en veelzijdige functie in de beveiligde logistieke toeleveringsketen van de Burgerluchtvaart.

Lees een inleiding over Luchtvrachtbeveiliging.


De opleiding Beveiligingsadviseur luchtvracht van ISEMI

De ISEMI opleiding Beveiligingsadviseur luchtvracht is erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, afdeling NCTV en de Koninklijke Marechaussee. De combinatie van onze erkende leerstrategie met onze internationale praktijkervaring als EU Aviation Security Validator én de ontwikkeling van middle-managementvaardigheden op hbo-niveau, maken deze opleiding toonaangevend in de beveiligde logistieke keten.

Deze opleiding biedt jou het inzicht in hoe de wereldwijd beveiligde logistieke keten écht werkt! Je leert de achtergronden van terrorisme in de burgerluchtvaart en de relevante beleidsaspecten vanuit een management perspectief te benaderen. Er is veel aandacht voor beveiligingsprocessen en hoe deze op maat kunnen worden gemaakt voor verschillende organisaties: 'Bekende Afzenders, Erkend Agenten en Luchtvaartmaatschappijen'. Je maakt kennis met achterliggende principes van de 'wereldwijd beveiligde logistieke keten' en 'gelaagde beveiligingsmaatregelen'. Aansluitend gaan we in op het onderwerp interne kwaliteitscontrole om aan de hand van enkele praktijkoefeningen jouw eigen kwartaalaudits op maat te ontwerpen en uit te voeren. We behandelen de mogelijkheden om security awareness in organisaties te ontwikkelen en ook het kennisgebied leiderschap komt aan bod. Je leert hoe je mensen vakinhoudelijk kunt coachen en motiveren in de ontwikkeling van hun competenties.


Wat kun je met deze opleiding?

 • De wettelijke functie Beveiligingsadviseur Luchtvracht bij luchtvaartmaatschappijen, erkend agenten en bekende afzenders professioneel uitvoeren.
 • Fungeren als een vakbekwame gesprekspartner voor het management team en toezichthouders.
 • Het logistieke beveiligingsproces meetbaar en bewust beïnvloedbaar maken.
 • Jouw managementvaardigheden ontwikkelen.
 • Doorstromen naar andere managementopleidingen.

.

Ben je al gecertificeerd Beveiligingsadviseur Luchtvracht?

Dan zijn onze bijscholingen een goede keuze. Iedere bijscholing is anders en brengt je actuele en verdiepende informatie.

Als je bij ons de opleiding volgt krijg je, aanvullend op de klassikale opleidingen, toegang tot de digitale leeromgeving, waardoor je in contact kunt blijven met medestudenten en toegang hebt tot de laatste versie van manuals, achtergrondinformatie, MP3 audio tracks en online videobestanden.

Via een modulaire opbouw bestaat de mogelijkheid om via deze opleiding door te stromen naar andere managementopleidingen.


Programma opleiding Beveiligingsadviseur luchtvracht

We werken ervaringsgericht waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Aan bod komen:

 • De relevante wettelijke vereisten en de manier waarop daaraan voldaan moet worden.
 • Toezichthoudende maatregelen.
 • Interne kwaliteitscontrole.
 • Passend reageren op de ontdekking van verboden voorwerpen.
 • Mentorschap: het vermogen om anderen te motiveren en trainingen op de werkvloer te verzorgen.
 • Conflictmanagement
 • Inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van beveiligingsapparatuur en onderzoeksmethoden.
 • Verdiepende kennis van de onderdelen uit de opleiding Medewerker Luchtvracht.

.

Schrijf je nu in en ervaar het. De inschrijvingstermijn sluit 14 dagen voor aanvang van de opleiding.


Inschrijven voor Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL)

ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid