ISEMI Centre of Excellence for Professional Development

Samenwerken met professionals op alle niveaus.


  • Heb jij die seminars met sprekers op een podium nu wel gezien?
  • Zoek jij een vrijplaats waar je jouw eigen meesterschap kan ontwikkelen?
  • Wil je deel uitmaken van een exclusief netwerk van toegewijde professionals?Sluit je dan aan bij de ISEMI Centre of Excellence for Professional Development – dé beroepsorganisatie voor de professionals en leiders van morgen. Wij organiseren doorlopend ontwikkelingsdagen, netwerkactiviteiten en maatschappelijk relevante projecten.


Onze doelstelling

Een vrijplaats creëren waar toegewijde professionals erkende bijscholingen op het gebied van Professionele Communicatie, Persoonlijke Ontwikkeling, Leiderschap en Coaching kunnen volgen. Wij onderscheiden ons door:

  • Een unieke leerstrategie die het mogelijk maakt om op alle niveaus – van Practitioner naar Master Trainer – tegelijkertijd te leren.

  • De combinatie van leren met diverse netwerkactiviteiten waarin onze leden samenwerken om elkaars doelstellingen te helpen verwezenlijken.

  • Het organiseren van maatschappelijk relevante projecten.

De ISEMI Centre of Excellence for Professional Development is een plek waar je welkom bent, met alles wat je bij je draagt. Waar je als mens onvoorwaardelijke oké bent en als professional wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Een netwerk waar je juist in de ontmoeting met anderen jouw eigen creativiteit oproept, jouw ideeën vormt, jouw talenten ontwikkeld en waar de levenskennis van de eeuwen op een moderne manier wordt doorgegeven. Een plek die de lange weg naar autonomie en zelfverwezenlijking ook voor toekomstige generaties open houdt.


Instapvoorwaarden

De ISEMI Centre of Excellence for Professional Development is een exclusief netwerk van en voor de alumni van onze modulaire opleiding. Zodra jij module 1 van ISEMI Professionele Ontwikkeling succesvol hebt afgerond ontvang kun je lid worden.

Dit biedt jou de mogelijkheid om samen te werken met toegewijde professionals op alle niveaus en en een netwerk voor heel jouw leven op te bouwen.Ontwikkelingsdagen

Tijdens deze dagen kun je samenwerken met professionals op alle niveaus. Er staat steeds één thema en professioneel ontwikkelingsgebied centraal. In deze context ga we aan de slag met een paar basistechnieken en een paar geavanceerde interventiemethoden die je normaal pas als Master Coach, Master Trainer of Teaching and Supervising Transactional Analyst (TSTA) leert. Daarbij werken we steeds vanuit de allerlaatste inzichten uit de wetenschap en aanverwante kennisgebieden.

Hiervoor gebruiken we een unieke leerstrategie. Ik heb deze methode aangereikt gekregen van Bindert Halbelsma (1964-2014) één van de vele bijzondere leermeesters die ik op mijn reis heb ontmoet. Bindert was een Master Trainer. Waar andere trainers aparte groepen hadden voor de verschillende niveaus, trainde bij Bindert alle niveaus met elkaar.

Als Practitioner krijg je hierdoor een veel bredere ontwikkeling en een directe ervaring van hoe het is om op de gevorderde niveaus te werken. Daarbij blijkt vaak dat Practitioners op sommige onderdelen al meer competenties en ervaring hebben. Onze leerstrategie maakt hier gebruik van en stelt de professional als mens centraal.

Als Master Practitioner, Trainer of Master Trainer krijg je de gelegenheid om alle details - de fijne kneepjes - van de technieken te perfectioneren. Daarbij leer je de samenhang van verschillende begeleidingsmethoden doorgronden.

Je leert hoe je naar: “de persoon, het groepsproces en specifieke activiteiten kunt kijken”, om gelijktijdig op meerdere niveaus een passende interventie te doen.


Vakinhoudelijke netwerkactiviteiten

Hoe kom je verder dan een gezellige borrel of diner? Dit doen we door leden de ruimte te geven om zichzelf en waar ze mee bezig zijn te presenteren. Zo kun jij andere professionals inspireren én direct contacten leggen op de onderwerpen waarin je wilt samenwerken of waar je hulp bij kunt gebruiken. Samenwerken om elkaars doelstellingen te helpen verwezenlijken - daar gaat het om!

De ISEMI Adviesraad en de 5 Founding Members van de ISEMI Centre of Excellence begeleiden je, ook tussen de bijeenkomsten, door een vakinhoudelijk netwerkproces waarin jij kunt groeien.


Maatschappelijk relevante projecten

Wij zien het als onze maatschappelijke taak een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van professioneel onderwijs. Dit doen we door aandacht te besteden aan de bredere vorming van professionals en leiders. Als alumni van ISEMI ben jij je bewust van je omgeving en neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen handelen. Zo creëren we met elkaar een plek voor de duurzame groei van mensen en organisaties.

The ISEMI Centre of Excellence werkt via Actieve Werkplaatsen aan de ontwikkeling van specifieke onderwerpen. Deze werkplaatsen worden een aantal keer per jaar op een avond verzorgd in De Schildkamp in Asperen. Op dit moment werken we aan twee onderwerpen:

  • Professionele Ethiek
  • Talent- en Leiderschapsontwikkeling

Neem contact met ons op voor een intakegesprek en deelname aan de Actieve Werkplaatsen.

Inschrijven voor ISEMI Centre of Excellence for Professional Development

ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid