Coaching voor Organisaties

Naast erkende opleidingen, biedt ISEMI ook strategische coaching aan voor particulieren en organisaties.


Zoek je een bekwame gesprekspartner met veel leiderschapservaring?

Wil je teams laten excelleren?

Wil je meer succes?


Dan ben je bij ISEMI aan het juiste adres. Tijdens het strategisch coachtraject, vertalen we samen jouw visie als leider naar een heldere koers die mensen inspireert om met je mee te gaan.

Vanuit een heldere visie kun je de juiste stappen gaan zetten. Hiervoor kijken we samen naar het team waar je deel van uitmaakt. Naar je professionele ontwikkeling en naar de mensen aan wie je leiding geeft. Hoe kun je als leider dienend zijn aan de organisatie en de ontwikkeling van mensen? – daar gaat het om. ISEMI coaching biedt jou de handvatten om je rol in de organisatie succesvol te vervullen door professionele begeleiding op maat voor jezelf en de mensen om je heen te creëren.


Wat kun je ermee?

Om jou meer inzicht te geven in wat we samen kunnen bereiken, geven we je graag een voorbeeld…

Een luchtvaartmaatschappij probeerde al enkele jaren tevergeefs een nieuwe manier van werken in te voeren. Managementtrainingen, individuele coaching, bijeenkomsten, handboeken …er was van alles geprobeerd. Onze strategische coach voerde gesprekken met de directie, het management en de operationeel uitvoerende om vanuit een breder perspectief naar de nieuwe werkwijze te kijken. Hierbij bleek dat de eerdere interventies steeds op het probleem of slechts een gedeelte van het doel waren gericht, waardoor er steeds meer weerstand ontstond.

In samenwerking met de directie hebben we een strategisch coachplan opgesteld. Hierin werd de kern van de weerstand op verschillende niveaus inzichtelijk gemaakt. Vervolgens hebben we dit vertaald naar complementaire ontwikkelingsvragen op individueel-, team- en organisatieniveau.

Hiermee kon de luchtvaartmaatschappij aan de slag om de juiste stappen te zetten. Een kleine 2 jaar later was de nieuwe manier van werken, met de juiste aanpassingen vanuit de eigen organisatie, succesvol geïmplementeerd.


Wat kun je verwachten?

Bij ISEMI begeleiden we op een persoonsgerichte manier de ontwikkeling van mensen en organisaties. Dit betekent dat we verder gaan dan tips, trucs en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Wij begeleiden inspirerende- en verdiepende ontwikkelingstrajecten die tot duurzame verandering leiden.

Om dit op een zorgvuldige manier te doen houden we graag eerst een intakegesprek met de persoon (proceseigenaar) die namens de directie operationeel eindverantwoordelijk is voor de context van het coachingstraject.

In het intakegesprek maken we de coachvraag inzichtelijk. Gaat het om een coachingstraject voor jezelf? Voor een professional of voor een team waar jij verantwoordelijk voor bent? En, wat betekent de gewenste verandering voor de organisatie?

Het intakegesprek is een volwaardig adviesgesprek. Het biedt jou als eindverantwoordelijke een helder overzicht van de verschillende aspecten én -keuzemogelijkheden die met een coachingsvraag te maken hebben. Hiervoor berekenen we 1 intake/coachgesprek, inclusief een begeleidingsvoorstel op maat.

ISEMI heeft een team van zeer ervaren coaches die vanuit een gedeelde missie ieder hun eigen specialisatiegebieden hebben. Wij werken met de meest effectieve coachingsmethodieken:

 • Transactionele Analyse
 • NLP & HNLP
 • Systemisch Werken
 • Persoonlijke Effectiviteit
 • Motiverende gespreksvoering
 • Kernkwadranten
 • Scenariogerichte oefeningen
 • Mentale krachttechnieken


Wij worden vaak gevraagd voor teamcoaching en hebben daar een succesvol begeleidingsconcept voor ontwikkeld. Dit proces combineert individuele coaching met korte trainingen en doelgerichte ondersteuning in de praktijk.

Tijdens de coachgesprekken kun je verwachten dat we in een dialoog met elkaar tot de kern van de zaak komen. Dit kan in een coachruimte, wandelend door de natuur of in een korte teamtraining. De coach zal op een deskundige manier het coach/leerproces begeleiden en leiding geeft aan het groepsproces waarin deelnemers, individueel en als team, kunnen groeien. Hierbij gebruiken we verschillende gesprekstechnieken, creatieve praktijkoefeningen, vaardigheidstraining en scenariogerichte oefeningen.

Coaching door ISEMI is een creatief en motiverend proces dat mensen in staat stelt om op de meest effectieve manier hun doelen te bereiken.


Maak nu een afspraak

Ben je klaar voor een coachingtraject met een bekwame gesprekspartner die veel leiderschapservaring meebrengt? Wil je jouw team laten excelleren? En wil je meer professioneel succes boeken? Maak dan geheel vrijblijvend kennis met ons. Tijdens deze kennismaking, telefonisch of via Skype, bespreken we wat wij voor jou kunnen betekenen. Brengen we jouw strategisch coachingvraagstuk in kaart en ontdekken we of we een match zijn. Een juiste match is immers de beste basis voor een coachingtraject waarin meters gemaakt kunnen worden.

Via de algemene contact pagina kies je een datum en dagdeel dat jou schikt. Je ontvangt de bevestiging in je mailbox. Wij bellen jou op de afgesproken datum en tijd en het gesprek zal zo’n 20 minuten van je tijd in beslag nemen.

Zodra we na dit gesprek besluiten de vervolgstap te zetten, plannen we het eerste intakegesprek. Tijdens dit gesprek duiken we jouw strategisch coachingvraagstuk in en brengen we jouw verwachtingen in kaart. Vervolgens ontvang je een coachingvoorstel op maat.

Goed om te weten:

 • Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en kost niets. We willen er zeker van zijn dat wij bij elkaar passen.
 • Het eerste coachgesprek, ook wel intake, duurt ongeveer 1,5 uur. Na dit gesprek krijg je een voorstel op maat van ons.
 • Is alles helder en ben je klaar voor het traject? Dan plannen we meteen de vervolgsessie in. Iedere coachingsessie zal 1,5 uur duren.
 • Omdat je vanuit jouw organisatie, of werkgever, dit coachingtraject aanvliegt, betaal je
  € 165,- exclusief BTW per coachingsessie.

Heb je al eerder met ons gewerkt en wil je meteen starten met het eerste coachgesprek? Vul onderstaand je gegevens in, zodat wij binnen 2 werkdagen contact met je op kunnen nemen om alles in te plannen.

Naast strategische en professionele coaching, ben je bij ISEMI ook aan het juiste adres als je privé/particulier coaching zoekt. Bijvoorbeeld om verder te komen in jouw leven of om het kompas in je leven te zoeken. Bekijk deze pagina voor meer informatie hierover.

Inschrijven voor Coaching voor Organisaties

ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid