NLP & HNLP Master Practitioner opleiding

Je bent een practitioner en hebt de kracht van de NLP-methodiek al concreet ervaren in je privé- en professionele leven. In deze Master Practitioner opleiding maak je een grote sprong naar het meesterschap in coaching en communicatie.


De Practitioner opleiding gaat vooral over het toepassen van NLP voor jezelf en het coachen in operationele situaties - zoals het aanleren van nieuwe vaardigheden. In de Master Practitioner opleiding leer je NLP gebruiken voor de professionele begeleiding van mensen en organisaties. Dit betekent dat je meer complexe coachingsvragen kunt behandelen, communicatie in teams kunt begeleiden én met mensen op het niveau van hun onbewuste drijfveren en persoonlijke ontwikkeling kunt werken. Daarbij is de Master Practitioner opleiding bij uitstek geschikt als aanvulling op een managementopleiding.


Stel jezelf de volgende situatie eens voor…

Je wordt gevraagd om mee te werken aan een veranderingsproces van een organisatie. Het nieuwe management legt je uit dat de organisatie een nieuwe strategie gaat gebruiken. Men vraagt jou om wat coachgesprekken met de medewerkers te voeren om ze te helpen makkelijker door deze transitie heen te gaan.

Zodra je aan deze gesprekken begint merk je veel weerstand en de overtuiging van mensen dat de oude strategie beter was. Je hebt het gevoel dat zowel het management als de medewerkers naar de ander wijzen zonder met elkaar in gesprek te gaan. Dit raakt je, want je herkent het patroon waarin jij al eerder in je leven de boel bij elkaar wilde houden. Gelukkig heb je inmiddels voldoende zelfinzicht om hier nu anders mee on te gaan.

Als Master Practitioner merk je dit direct op en gebruik je jouw meesterschap in communicatie om een gesprek tussen management en medewerkers tot stand te brengen. Je begeleidt het communicatieproces en laat de inhoud over aan de medewerkers en managers zelf. Hierbij let je op de details en nuances zoals: ‘non-verbale communicatie, aannames en framing’. Je past de krachtige NLP mind-set toe om objectief te blijven en de betrokken partijen te coachen naar creatieve oplossingen en meer samenwerking. De NLP & HNLP master technieken helpen jou om te excelleren in deze rol.


In de Master Practitioner opleiding verdiep je jouw vermogen om scherp waar te nemen door je directe zintuiglijke waarneming te kunnen analyseren aan de hand van diverse psychologische modellen. Je leert hiervoor meer over persoonlijkheidsstructuren, motivatie, waarden en overtuigingen, het individuatieproces (ontwikkeling) en belangrijke neuropsychologische processen waarop mensen hun denken en gedrag baseren. Daarbij leer je het verbale meesterschap om gesprekken goed af te kaderen, mensen anders naar een situatie te laten kijken en meer keuzemogelijkheden te creëren. Hoe? Door, tijdens oefeningen, voor de groep te presenteren én praktijkopdrachten in het beïnvloeden en overtuigen uit te voeren. Je leert hoe je deze gesprekstechnieken in verschillende situaties en vooral ook in een zakelijke context kunt toepassen (business NLP).

Meesterschap betekent de methode zover beheersen dat je er dingen aan kunt toevoegen en jouw eigen werkvorm kan creëren. Je leert hoe je de kerncapaciteiten van succesvolle mensen en hun strategieën kunt modelleren. Je brengt dit terug tot de essentie en onderliggende structuur om er van daaruit nieuwe dingen mee te doen. Hiervoor maak je, gedurende de opleiding, een uitgebreid modelleringsverslag van een expert buiten de opleidingsgroep.


Wat kun je met deze NLP & HNLP Master Practitioner opleiding?

 • Professioneel begeleiden van mensen en organisaties
 • Coachen op waarden, overtuigingen en identiteitsniveau (ontwikkeling)
 • Inspirerend presenteren, beïnvloeden en overtuigen
 • Nog scherper waarnemen van zowel de blokkades als het latente potentieel voor individuele- en teamontwikkeling
 • Strategieën in de besluitvorming, communicatie en performance van succesvolle mensen analyseren
 • Strategieeen veranderen om ze nog succesvoller te maken
 • Je eigen NLP-werkvorm creëren - je meesterschap vormgeven

.

Programma

In deze opleiding komen alle NLP en HNLP Practitioner onderdelen uitgebreid aan bod. Dit zijn een groot aantal inzichten, methoden en technieken. Als extra verdieping leer je de Master Practitioner technieken van de Transactionele Analyse en het Systemisch Werken praktijkgericht toepassen in je eigen leven en werkcontext.

Lees meer over het programma.

Welke zet, zet jij?

Wij van ISEMI kiezen voor het beste van twee werelden. De breedst mogelijke basis. We werken vanuit de internationale ABNLP standaard en voegen de HNLP onderdelen daaraan toe. Je hebt namelijk een solide structuur nodig om ‘stap voor stap’ de flexibele benadering van HNLP aan te leren waarmee je jouw meesterschap kunt vormgeven. Onze opleidingen zijn erkend door zowel de Nederlandse- als de internationale NLP en HNLP organisaties.


Waarom je voor ISEMI kiest?

 • Wij bieden alleen erkende opleidingen aan
 • Wij combineren NLP en HNLP met Transactionele Analyse en Systemische Wetenschappen. Dit biedt jou een ideale basis om verder te komen.
 • Wij werken alleen met gediplomeerde trainers. Stuk voor stuk hebben zij veel praktijkervaring
 • Een succesvolle leerstrategie
 • Jij staat centraal. Anders gezegd, je krijgt persoonlijke aandacht
 • De opleiding sluit uitstekend aan op diverse vervolgopleidingen
 • Je krijgt exclusief toegang tot bijscholingen en netwerkevenementen
 • Je wordt ondersteund door een professioneel netwerk
 • We zijn zeer gewaardeerd in het bedrijfsleven, dat maakt voor jou het verschil als je tijdens een sollicitatie of offerte traject een ISEMI certificaat kan meenemen

.

Schrijf je nu in en ervaar het

De inschrijvingstermijn sluit 14 dagen voor aanvang van de opleiding.


Inschrijven voor NLP & HNLP Master Practitioner opleiding

ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid