Opleiding Persoonlijk Leiderschap

Leiderschap is de competentie om mensen te begeleiden naar meer autonomie en groei. Persoonlijk leiderschap is het vermogen om je persoonlijkheid hierbij optimaal te hanteren.


Lees meer over persoonlijk leiderschap.

Stel jezelf een voor...

Je wordt aangesteld als manager van een team in een organisatie waar de afgelopen jaren veel is gebeurd. Hoe zou het zijn om op een natuurlijke manier het vertrouwen van jouw teamleden te kunnen winnen. Om hun een gevoel van veiligheid en verbinding te bieden waardoor zij intrinsiek gemotiveerd worden om te gaan ontdekken, risico’s te nemen en grenzen te verleggen. Je ervaart de voldoening om jouw team in beweging te zien komen. Hierbij let je op de verschillende kwaliteiten en het ontwikkelingspotentieel van de individuele leden. Je ondersteunt ieder teamlid op een andere manier, afgestemd op zijn/haar competentieniveau en de groepsdynamiek in het team.

Ook de samenwerking met jouw hogere leidinggevende verloopt prima. Je voelt je gesteund en geïnspireerd om ook jouw eigen grenzen te verleggen. Je vertaalt strategische organisatiedoelstelling naar heldere taken en doelen voor je team. Je neemt de verantwoordelijkheid voor het resultaat en durft jezelf kwetsbaar op te stellen.

Je begeleidt mensen in hun carrière en laat ze doorgroeien binnen of buiten de organisatie. Samen met jouw team weet je nieuw talent binnen te halen en zo ontstaat een continue leer- en groeiproces.

Je weet dat er binnenkort ook voor jou weer een nieuwe uitdaging komt.

Hoe rond je deze reis af? En hoe bereid je jouw volgende stap voor? Dit alles leer je in deze opleiding.


Wat kun je met een opleiding Persoonlijk Leiderschap?

 • Jouw leiderschapskwaliteiten ontwikkelen
 • Je persoonlijk gewicht als leider vergroten
 • Mensen coachen, motiveren en inspireren
 • Jouw communicatie en stijl van leidinggeven afstemmen op de situatie
 • Juist in moeilijke situaties succesvol leiding blijven geven
 • Meer je plek in nemen in de hiërarchie van een organisatie
 • In aanmerking komen voor een nieuwe leiderschapsfunctie of meer succesvol zijn in je huidige managementfunctie

.

Wat deze opleiding bij ISEMI anders maakt?

De meeste leiderschapsopleidingen richten zich op één onderdeel van het vakgebied. Bijvoorbeeld managementvaardigheden, situationeel leiderschap of de lean methodiek. In de snel veranderende wereld is er meer nodig. Steeds meer organisaties vragen om ‘de zwaargewichten’, de échte leiders. Hiermee bedoelen ze professionals die de breedst mogelijke basis in leiderschapskwaliteiten hebben en weten hoe zij zichzelf én hun mensen kunnen blijven ontwikkelen. Leiders die juist in moeilijke situaties de balans tussen mensgericht en taakgericht handelen weten te bewaren. Die vanuit een veilige basis de interventies doen die het verschil maken. Precies daar ga je mee aan de slag in deze opleiding.


Het programma, wat gaan we doen?

Je leert de belangrijkste onderdelen uit de Transactionele Analyse toe te passen voor jouw professionele ontwikkeling als leider. Dit gaat over communicatie en gespreksvaardigheden, coaching, het werken met organisatiescripts, contracten en groepsdynamieken. Deze persoonlijke ontwikkeling integreren we met een helder uitgewerkt programma waarin de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van leiderschap inzichtelijk gemaakt worden. Je leert precies wat Secure Based Leaderschip, Situationeel Leiderschap II, Effectief Leiderschap (action based) en Level 5 leadership is. Dit doen we ervaringsgericht zodat jij voor jezelf kunt ontdekken:

 • Welke methodiek het beste bij jou past
 • Wat de voor- en nadelen van de verschillende methodieken zijn
 • Hoe de interventies uit verschillende methodieken gecombineerd kunnen worden
 • Hoe jij een aantal concrete tools uit deze brede basis kunt gebruiken om een hoogst persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.


Jouw carrièremogelijkheden na het afronden van deze opleiding

Zodra je de opleiding afgerond hebt, krijg je toegang tot een professioneel netwerk van alumni. Zij werken samen, op basis van vertrouwelijkheid, om een positieve bijdrage te leveren aan de autonomie van mensen en organisaties. Je wordt uitgenodigd voor exclusieve bijscholingen en netwerkevenementen die jouw carrière professioneel én vakinhoudelijk ondersteunen.


Waarom je voor ISEMI kiest?

 • Wij bieden alleen erkende opleidingen aan
 • Wij werken alleen met gediplomeerde trainers. Stuk voor stuk hebben zij veel praktijkervaring
 • Een succesvolle leerstrategie
 • Jij staat centraal. Anders gezegd, je krijgt persoonlijke aandacht
 • De opleiding sluit uitstekend aan op diverse vervolgopleidingen
 • Je krijgt exclusieve toegang tot bijscholingen en netwerkevenementen
 • Je wordt ondersteunt door een professioneel netwerk
 • We zijn zeer gewaardeerd in het bedrijfsleven, dat maakt voor jou het verschil als je tijdens een sollicitatie of offerte traject een ISEMI certificaat kan meenemen

.

Schrijf je nu in en ervaar het. De inschrijvingstermijn sluit 14 dagen voor aanvang van de opleiding.


Inschrijven voor Opleiding Persoonlijk Leiderschap

ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid