Over ons

ISEMI, gestart ter verbetering van kwaliteit en nu uitgegroeid tot zoveel meer.

We maken een sprong terug in de tijd… om precies te zijn naar 2005. Naar het moment waarin ik werkzaam was als trainer en consultant bij een groot trainingsbureau. In dát jaar kreeg mijn carrièrepad een nieuwe bestemming. Trainen en coachen waren én zijn mijn ding. Alleen miste ik een stuk kwaliteit. Diepgang. En wilde ik vooral mensen trainen op een manier die volledig bij mij past. En precies zó is ISEMI ontstaan.


De naam

Het idee was helder, nu de naam nog. Na behoorlijk wat brainstormsessies, bedachten mijn broer en ik samen de naam ISEMI. ISEMI staat voor: “Inspirational Security Management Institute”. Natuurlijk zijn we Google ingedoken en hebben we uitgezocht wat deze naam nog meer betekent. Wat bleek, ISEMI is een transliteratie van een Oud Grieks woord. De letterlijke vertaling betekent: “het weten op een intieme manier”. Toen wist ik het zeker, ISEMI is hoe ik mijn bedrijf wil noemen.

De naam sluit haarfijn aan op mijn missie. Waarom? Omdat de Transactionele Analyse stelt dat autonomie bestaat uit bewustzijn, spontaniteit en intimiteit. Met intimiteit bedoel ik het communiceren van oprechte emoties. Oftewel jezelf laten zien zoals jij bent.


ISEMI, hier en nu

Natuurlijk is er in de loop der jaren een hoop veranderd. Ik ben immers, van nature, een echte onderzoeker. Ik graaf net zolang door tot het moment dat ik iets door heb en volledig begrijp. Dat heeft mij o.a. tot het inzicht gebracht dat ik meer wilde dan alleen in het security werkveld actief zijn. Breder. En vooral meer mensen helpen. Dáárom is het trainingsaanbod sinds 2014 uitgebreid. Gericht op een ieder in onze samenleving. Iedereen die verder wil.


Waarom je voor ISEMI kiest?

Omdat jij dieper wilt gaan. Jij wilt niet alleen “de klok horen luiden”, maar juist ontdekken “waar de klepel hangt”. Kortom, jij wilt naar de kern gaan. De kern van jezelf. Precies dát is waar het in mijn trainingen om draait. Ik leer jou geen “kunstje”. Nee, ik zorg ervoor dat jij de stof eigen maakt. Dat je begrijpt waarom en hoe je bepaalde dingen doet en hoe je deze kunt veranderen. Waarom de theorieën en leerstof écht werken. En hoe verschillende kennisgebieden onderling met elkaar verband houden en kunnen worden gecombineerd.


Wat de opleidingen van ISEMI toevoegen?

Naast het feit dat alle opleidingen erkend zijn, gaan we ook écht tot de kern van een kennisgebied. Je krijgt hierbij alle ruimte voor eigen initiatief en het verder ontwikkelen van jouw ideeën. Anders gezegd: jij ontwikkelt jouw eigen meesterschap.


ISEMI in de toekomst

Een pad bewandelen, zonder eindbestemming is geen optie. Een toekomstperspectief voor een eigen bedrijf, is daarom onmisbaar. We maken een sprong naar de toekomst. Het doel voor ISEMI is om, als gerenommeerd opleidingsinstituut, alleen kwalitatief hoogstaande opleidingen in persoonlijke- én professionele ontwikkeling aan te bieden. En tegelijkertijd dicht bij mijzelf te blijven, dát is waar mijn kracht ligt.

Tegelijkertijd is er ook een focus op nog grotere doelen. Namelijk het leidinggeven aan een groep trainers en studenten die, ieder op hun eigen manier, het gedachtegoed achter mijn missie verder de wereld in brengen. Mensen ontmoeten die nog verder komen dan ikzelf kom, zodat ik nog meer van hen kan leren. Dát is waar het om draait.


Erkende opleidingen

Wij verzorgen erkende opleidingen die breed gewaardeerd worden in het bedrijfsleven:

 • NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)
 • HNLP (Humanistische Neuro Linguistische Psychologie)
 • Security Risk Management
 • Persoonlijk Leiderschap
 • Transactionele Analyse
 • Systemisch Werken

.

Strategisch coachen

Strategisch coachen betekent dat niet het probleem maar het doel en de leerlijn daar naartoe centraal staat. Hiervoor werken we op drie niveaus om de autonomie en vakbekwaamheid te bevorderen:

 • Individueel: talenten en vaardigheden ontwikkelen om te komen tot persoonlijk meesterschap in het eigen vakgebied.
 • Relationeel: autonome samenwerkingsrelaties door te leren omgaan met conflicten, onderhandelen, overleggen en samenwerken
 • Systemisch: het ontwikkelen van de autonomie van een team door mensen te leren hun plaats in de verticale en horizontale ordening zo in te nemen dat het teamresultaat groter wordt dan de som der delen.

.

Accreditaties en erkenningen

Onze diensten en opleidingen worden internationaal erkend en breed gewaardeerd in het bedrijfsleven.

 • ABNLP
 • CEIV
 • CRKBO
 • Europese Commissie
 • Nederlandse overheid
 • NVHNLP