Professionele Ontwikkeling

Professionele ontwikkeling bij ISEMI is méér dan een opleiding - een ervaring en netwerk voor heel jouw leven.

Wij hebben 4 professionele ontwikkelingsgebieden: “Professionele Communicatie, Persoonlijke Ontwikkeling, Leiderschap en Coaching” - samengebracht in een modulaire leerweg op alle niveaus. Wil je verder komen in je leven? Dan is dit de leerweg die bij jou past!


De breedst mogelijke basis voor een mooie carrière

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom je na een opleiding in communicatie of persoonlijke ontwikkeling nog aanvullende opleidingen in leiderschap en coaching zou moeten volgen? Waarom wordt NLP nog vaak los van Transactionele Analyse en Systemisch Werken onderwezen terwijl ze alle drie uit de Humanistische Psychologie voortkomen? Wij vinden dat vreemd en vooral groei belemmerend voor onze deelnemers. Daarom hebben we een geheel nieuwe opleiding ontworpen waarin jij jezelf meteen kunt verbreden in de belangrijkste professionele ontwikkelingsgebieden van dit moment. Dit betekent dat jij met deze opleiding de breedst mogelijk basis voor een mooie carrière hebt.


Jezelf specialiseren door moderne leervormen in de praktijk

Naast verbreding wil jij jezelf natuurlijk ook kunnen specialiseren. Jij wilt op je eigen manier kunnen leren én er vooral direct mee aan de slag kunnen in de praktijk. Dat is precies wat professionele ontwikkeling bij ISEMI jou biedt. Dit doen we door een unieke leerstrategie die is opgebouwd uit 7 complementaire leer- en netwerkervaringen: ‘klassikaal onderwijs, E-Learning, Skype-meetings, intervisiegroepen, supervisie, strategische coaching, ontwikkel- & netwerkdagen’. Het is juist deze combinatie die jou een unieke ervaring en ondersteunend netwerk voor het leven biedt.


Wat kun je met deze opleiding?

 • Professioneel communiceren
 • Je eigen inspiratiebronnen, drijfveren en talenten ontdekken
 • Een mind-set ontwikkelen om jouw leven in volle potentieel te leven
 • Jouw leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen
 • Een nieuwe stap in je carrière maken
 • Jezelf als instrument gebruiken in de professionele begeleiding van mensen en organisaties
 • Strategisch coachen van mensen en organisaties

.

Wat leer je?

Het programma verbind een breed aantal stromingen: “Transactionele Analyse (TA), Leiderschapsontwikkeling, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Systemisch Werken, Humanistische Neuro Linguïstische Psychologie (HNLP), Spiritualiteit & Psychologie” tot een vernieuwende- en verdiepende leerweg. Het programma is modulair en thematisch opgebouwd naar de 4 belangrijkste professionele ontwikkelingsgebieden van dit moment.

Lees meer over de stromingen achter deze opleiding ...


Hoe leer je?

ISEMI heeft een nieuwe manier van ervaringsgericht leren ontwikkeld. Je krijgt een uitstekende theoretische basis met lesmateriaal van hoge kwaliteit. Door gebruik te maken van moderne technologie wordt de lesstof op een inspirerende en toegankelijke manier aangeboden. Zo heeft iedere opleidingsmodule een eigen E-Learning omgeving met videomateriaal, audiobestanden en downloadbare manuals in Pdf-formaat. En in het kader van "het oog wil ook wat" hebben we al ons lesmateriaal zorgvuldig vormgegeven, waardoor er een prettige manier van leren ontstaat. Aanvullend heeft iedere opleidingsmodule een lijst met verplichte- en aanbevolen literatuur.

Wij werken praktijkgericht en brengen de theorie tot leven. Hiervoor hebben we iedere opleidingsmodule zorgvuldig opgebouwd uit 7 complementaire leer- en netwerkervaringen: ‘klassikaal onderwijs, E-Learning, Skype-meetings, intervisiegroepen, supervisie, strategische coaching, ontwikkel- & netwerkdagen’. Dit betekent dat alle leerstijlen aan bod komen en je in iedere module de volledige Kolb leercyclus van ervaringsgericht leren doorloopt.

Het is juist deze combinatie die jou een unieke ervaring en ondersteunend netwerk voor het leven biedt. Dit doen we door het programma te organiseren in 3 hoofdactiviteiten waarin jij jezelf kunt verbreden, verdiepen (specialiseren) en waarin je met professionals op alle niveaus kunt samenwerken.


Een modulaire leerweg

Iedere module kun je binnen 6 maanden afronden, afhankelijk van jouw tijdsinvestering. De opleiding is onderverdeeld in 3 niveaus: Practitioner, Senior Practitioner en Master Practitioner. Ieder niveau bestaat uit 4 modulen, waarvan er 2 verplicht zijn en 2 optioneel (verdiepend). Dit betekent dat deze leerweg minimaal 3 jaar en maximaal 6 jaar duurt.

Via het studiepuntensysteem ontvang je een erkend certificaat na iedere module en daarnaast, na een aantal modulen, ook internationaal erkende certificaten als:

 • NLP & HNLP Practitioner
 • NLP & HNLP Master Practitioner
 • TA Coach
 • TA Master Coach
 • Begeleider Systemisch Werken

Deze opleiding onderscheidt zich door haar diepgang en open structuur. Dit biedt jou de mogelijkheid om jezelf helemaal te ontwikkelen op fysiek-, emotioneel-, mentaal- en spiritueel niveau. Hierdoor ben je als leider en professioneel begeleider optimaal voorbereid op de complexe uitdagingen van morgen.

Lees meer over het modulaire programma ...


Ontwikkeling & Netwerkdagen

We organiseren 4 x per jaar een ontwikkelings- & netwerkdag. Op zo’n dag staat er steeds één professioneel ontwikkelingsgebied centraal. Het bijzondere van deze dagen is dat ze jou de gelegenheid geven om samen te werken met professionals op alle niveaus.

Onze trainers zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau wordt begeleid in het leerproces en gelijktijdig als groep een inspirerende ervaring op doet. Bovendien krijg je studiepunten voor je deelname die meetellen voor de opleidingsmodulen en aanvullende accreditaties.

Lees meer over onze ontwikkeling- en netwerkdagen ...


Systemisch Werken voor Professionals

We organiseren 4 x per jaar een dag Systemisch Werken voor Professionals. Op zo’n dag staat er steeds één professioneel ontwikkelingsgebied centraal. Ook tijdens deze dagen heb je de bijzondere ervaring om met professionals op alle niveaus samen te werken.

Tijdens de Systemisch Werken voor Professionals dagen worden de thema’s ‘Systemisch onderzocht en begeleid’. Wat betekent professionele ontwikkeling op het gebied van communicatie, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en coaching voor de organisaties waarbinnen we werken? En, wat betekent het voor de samenleving als geheel?

Aanvullend is er ruimte om de relatie tussen de professionele thema’s en op dat moment actuele maatschappelijke thema’s te onderzoeken.

Lees meer over Systemisch Werken voor Professionals ...