Workshop Systemisch Werken

De ontwikkeling van mensen en organisaties in een breder perspectief bezien.

Iedereen, ieder mens, maakt deel uit van “systemen”. Denk hierbij aan het familiesysteem, onze sociale kringen waar wij ons in bevinden en de organisaties waarin wij werkzaam zijn. Zodra het “systeem” goed werkt, hoort iedereen erbij en is er een balans van geven en nemen.

Lees meer over Systemisch Werken


In deze workshop ervaar je hoe het is om, in verschillende situaties; ‘jouw eigen plek in te nemen’. Je leert de basis van systemisch werken op een hele nieuwe manier gebruiken om de ontwikkeling van mensen en organisaties in een breder perspectief te bezien. Plek is daar waar je op je plaats bent. In elke levensfase en binnen verschillende groepen neem je een andere plek in. In het gezin gaat plek over ordening. Binnen organisaties over onze positie ten opzichte van de kerntaak. Op spiritueel niveau gaat plek over het verbinden van inspiratie met hoe jij concreet handelt in het contact met anderen. Plekbesef maakt het mogelijk om vorm te geven aan je eigen levensverhaal, te werken aan meesterschap en toegewijd te zijn aan de weg die voor je open ligt.


Wat kun je met deze workshop?

 • Ervaringen en inzichten opdoen om dichter bij jezelf te komen
 • Ontdekken van je verlangen – contact maken met je passie
 • Open staan voor nieuwe mogelijkheden
 • De ervaringen concreet maken in je communicatie en je vermogen tot handelen
 • Stapsgewijs ontwikkelen van je eigen autonomie en meesterschap


We hebben een verdiepend programma ontwikkeld dat interessant is voor zowel beginners als gevorderden. Gediplomeerde- en ervaren begeleiders in het Systemisch Werken, de Keltische sjamanistische traditie, de Humanistische Psychologie en Transactionele Analyse nemen je mee op een ontdekkingsreis door het landschap van de ziel. Dit biedt jou de mogelijk om contact te maken met een grotere werkruimte om de ontwikkeling van mensen en organisaties in een breder perspectief te bezien.


Door praktische oefeningen maak je kennis met een aantal verschillende werkvormen, zoals; ‘opstellingen, rituelen, meditatie/reflectie en creatieve expressie’. Deze workshop geeft een verdieping aan je persoonlijke ontwikkeling. Een concrete ervaring rond het thema ‘je eigen plek innemen’. Dit is vaak het begin van een veranderingsproces op identiteitsniveau – je eigen meesterschap en weg ontdekken. Deze ervaringen worden professioneel begeleid en onderbouwd met theoretische uitleg. Door gebruik te maken van Transactionele Analyse worden de systemische inzichten vertaald naar concrete vaardigheden om relaties aan te gaan in een open en persoonlijk contact met een ander.


De workshop gevolgd, en nu?

Deze workshop brengt jou meteen naar de kern van het Systemisch Werken. Wil je na het volgen van deze workshop jezelf verder bekwamen in het Systemisch Werken? Schrijf je dan in voor ISEMI Professionele Ontwikkeling.


Waarom je voor ISEMI kiest?

 • Jij staat centraal, anders gezegd je krijgt persoonlijke aandacht.
 • Wij bieden alleen erkende workshops aan.
 • Wij combineren NLP, HNLP, TA, Leiderschapsontwikkeling, Systemisch Werken, Psychologie & Spiritualiteit. Dit biedt biedt jou een ideale basis om verder te komen.
 • Wij werken alleen met gediplomeerde trainers. Stuk voor stuk hebben zij veel praktijkervaring
 • Een succesvolle leerstrategie.
 • Deze workshop sluit uitstekend aan op diverse vervolgopleidingen.
 • Wij zijn zeer gewaardeerd in het bedrijfsleven, dat maakt voor jou het verschil als je tijdens een sollicitatie of offerte traject een ISEMI certificaat mee kan nemen.

Schrijf je nu in en ervaar het

De inschrijvingstermijn sluit 14 dagen voor aanvang van de workshop.


Inschrijven voor Workshop Systemisch Werken

ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid